Traditioneel is Muiden vrolijk gekleurd op Tweede Paasdag voor de opening van het zeilseizoen met Vlaggetjesdag. 

Vele authentieke schepen zijn vrij te bezichtigen en de schippers beantwoorden graag al uw vragen. Aan de kade treft u o.a. een aantal prachtig gerestaureerde tjalken, klippers, botters en de unieke stoomboot Succes met stoomorgel. Ook de moderne scheepvaart is aanwezig, want u kunt mee op een supersnelle, spectaculaire RIB.

Het forteiland Pampus en kasteel Muiderslot zijn voor deze gelegenheid ook geopend, dus zeker een bezoekje waard tijdens uw gezellige dag in Muiden.

Ook op de kade is er genoeg te beleven. Een oude ambachten markt is aanwezig, met een zeilenmaker, een nettenboer en ook een vismanden maker. Natuurlijk wordt ook aan de inwendige mens gedacht en zijn er diverse terrasjes en eetkraampjes aanwezig.

Waterproof Events is één van de organisatoren en dus ook volop aanwezig tijdens Vlaggetjesdag. U kunt onze kraam bezoeken waar wij u graag informeren over onze mogelijkheden, maar natuurlijk krijgt u vandaag ook de gelegenheid om zelfstandig onze vloot te bezichtigen alsook forteiland Pampus en kasteel Muiderslot.

U vindt ons tegenover de bakker bij de Groote Zeesluis.

Tot ziens op 6 april in Muiden!